Dario Bosa

  • Afbeeldingen
  • Biografie
  • Exposities

Woonplaats: Santa Catarina, Brazilië.

Naam: Dário Bosa

Experimenteel van aard, zijn creativiteit wordt op uiteenlopende wijze geuit. Bosa's werk bestaat uit twee richtingen die hij graag uitdiept.

Bij de eerste staat de vrouw centraal, als een silhouet, vermoedelijk een mysterie die hij niet ontcijferen kan. De tweede richting is wat abstracter en heeft een rijke textuur.

Associaties met aardse elementen en alles wat leeft zijn niet ver gedacht. Het levenspad lijkt ons letterlijk zijn rijkdom te willen verraden.

Deze autodidact beeldhouwt en schildert al vanaf zijn vijftiende. Zijn schilderijen zijn dan ook niet toevallig bijna 3D beeldende werken. Waar hij laagje na laagje structuur aan de oppervlakte brengt met verschillende soorten zand uit diverse delen van Brazilië, documenten, postzegels enz.

Met zijn hand, palet of penseel geeft hij als een dichter vorm aan zijn eeuwige zoektocht naar harmonie in kleur, vorm en techniek.

Hij is een zeer internationaal gerespecteerde kunstenaar. Zijn werk wordt niet alleen in Brazilië en Argentinië tentoongesteld, maar ook in diverse landen binnen Europa.

 

 

 

Dário Bosa wordt wereldwijd vertegenwoordigd in diverse galerieën.

- Brazilië

- Argentinië

- Engeland

- Duitsland

- Frankrijk

- Nederland