Virut

  • Afbeeldingen
  • Biografie
  • Exposities

Woonplaats: Bangkok - Thailand

Naam: Virut

Dit jonge talent is in 1980 in Bangkok geboren. Daar heeft hij de kunstacademie afgerond, en hij woont en werkt er nog steeds. 

Zijn werk is een ode aan de vrouw, wiens vormen en lijnen deze kunstenaar fascineren.
Virut heeft een beweeglijk schilderhandschrift, dat driftig op zoek lijkt te zijn. Zoals een schrijver op zoek gaat naar de juiste woorden voor een verhaal, zo ontstaat er in zijn werk beeldend een compositie. Zijn lijnen worden op het doek tot menselijke vormen omgezet. Het is alsof hij in de vrouw ondoorgrondelijke geheimen projecteert en die geheimen via kunst, laag na laag, ontrafelen wil.

Beweging en verstilling wisselen elkaar af. Verf legt de vormgeving vast, maar het lineaire aspect doet eerder aan pentekeningen denken. In enkele snelle bewegingen worden er verschillende scenario’s gecreëerd. Tegenstrijdigheden zoals soberheid en drukte ontmoeten hier elkaar. Vrijwel abstract op het eerste gezicht...maar hoe langer de toeschouwer de tijd neemt om ernaar te kijken, hoe meer vormen gedestilleerd zullen worden.

Op eigenzinnige wijze schildert Virut over eindeloze wegen die naar de vrouw kunnen leiden. Zijn verhaal is spannend en helder.

2009 : « Regards d’Asie », Art’psodie gallery, Creissauds castle, Aubagne ;
2008 : Art’psodie gallery, Villa 25, Marseille ;
2006 : Emperior Ladprao, Bangkok
2001 : art exhibition of King Mongkut’s Institute of Technology
1997 : he won the Bangkok Fine Arts College award
1996 : students’ exhibition of the Bangkok Fine Arts College