artdistrict

Inloggen
Carine Bouvard

Resultaat 1–12 van de 36 resultaten wordt getoond

Biografie

Carine Bouvard, Besanςon (Frankrijk) 1973.

Haar mooie, soft gekleurde portretten zijn elegant en vertederend, ook al hebben ze soms een droevige uitstraling. En hoewel haar stijl varieert hebben de vrouwen met elkaar gemeen dat zij allemaal verdiept lijken te zijn in hun eigen, mooie gedachten.

‘Haar vrouwen’ bewegen zich tussen realisme en fantasie, sterkte en kwetsbaarheid, onbeholpenheid en elegantie. Zij zijn haar leidraad en alles daaromheen blijft iets om te ontdekken.

Carine schildert sinds tien jaar en is vanaf 2008 als full-time kunstenaar bezig.

In haar schilderijen gebruikt zij diverse technieken, zoals: olieverf, acryl, inkt, stencilkunst, krassen en collages met lagen plamuur. Ze houdt van het materiaal en al die verschillende texturen, kleuren met structuren, verrijken en onthullen bij benadering de geschiedenis van haar als persoon.

Carine’s artistieke loopbaan is niet eenvoudig te definiëren. Haar behoefte om te creëren wordt gestimuleerd door haar zoektocht naar: de ontdekking, de verwondering en de twijfels. Het is heel essentieel voor haar dat zij het vrouwelijke laat zien, niet bewust zo gekozen maar het heeft zich aan haar opgedrongen als iets vanzelfsprekends.

nl_NLDutch
× Kan ik je helpen?