Bom2023-07-19T13:33:06+00:00

Project Description

Bom

Biografie

Panupong Tantiyothin, roepnaam Bom, is in 1984 in Bangkok geboren, waar hij de kunstacademie heeft afgerond.

Al vroeg ontdekte hij het penseel, hij was pas vijf jaar oud. Door de jaren heen ontwikkelde zich zijn kijk op kunst en de wereld, maar feitelijk heeft hij het penseel niet meer losgelaten. Het werd een medium om met de wereld te communiceren.

Artistieke iconen uit verschillende tijden zoals; Picasso, Basquiat en Calder, werden inspiratiebronnen voor deze jonge kunstenaar. Opvallend aan zijn schilderijen is een verhalend en gefragmenteerd, beeldend taalgebruik, versterkt door collagetechnieken. De krachtige aanraking van het expressionisme ontmoet op deze manier media verhaallijnen uit de Pop Art en loopt uiteindelijk hand in hand met speelse, kleurrijke streken, kenmerkend aan Graffiti uitingen. Zijn werk is niet geremd door een verstijfde ratio, maar geleid door gevoel: een ratatouille aan identiteits herkenning.

Verschillende verwerkingen van technieken, kunststromingen en cultuuruitingen passen bij deze hedendaagse kunstenaar. Onze tijdsgeest is eclectisch in een tijd van globalisering.

NIEUWSBRIEF

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]