Cor Jaring2019-10-18T12:47:43+00:00

Project Description

Cor Jaring

Biografie

Cor Jaring ( 1936-2013) was een Amsterdammer in hart en nieren die vanaf de jaren vijftig professioneel begon te fotograferen. Hij was van eenvoudige komaf en werkte aanvankelijk als havenarbeider. Tussen het werk begon hij de rafelrand waarin hij leefde te fotograferen: zijn vrienden en collega-bootwerkers, reepgasten en ijzerwerkers. Hij legde alles vast met zijn ‘kiekkassie’, zoals hij zijn fototoestel noemde. Cor was een van hen en vestigde pas later zijn naam als fotograaf.
Internationale faam verwierf Cor Jaring vooral in de jaren 60. The summer of love 1967, de Provo-beweging, het witte fietsenplan en zijn portret van John Lennon en Yoko Ono tijdens hun Bed-In-for-Peace actie in het Amsterdamse Hilton hotel.
Cor Jaring zorgde ervoor dat Amsterdam internationaal op de kaart werd gezet.
Deze foto’s laten echter lang niet alles zien van het opwindende oeuvre dat Jaring heeft achtergelaten.
Joseph & James ( het kleine broertje van ART District) is trots dat de nabestaanden van Cor voor de galerie hebben gekozen.
De expositie bestaat uit door Cor zelf ontwikkelde unieke en beroemde foto’s uit het privé bezit van de familie en zorgvuldig geselecteerd door Curator Mare Bohlander, eigenaresse van ART District/ Joseph & James. Tevens worden enkele beroemde foto’s ter beschikking gesteld door het Stadarchief Amsterdam waar Cor Jaring zijn negatieven aan schonk.

NIEUWSBRIEF

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]