Loes van Delft2023-10-02T14:41:59+00:00

Project Description

Loes van Delft

Biografie

Loes van Delft


Bekroond met de Best Global Artist Award op de Amsterdam International Art Fair in 2012 is Loes van Delft sindsdien nog succesvoller geworden en een krachtige sleutelspeler op de kunstmarkt. Haar kunstwerken floreren en worden een enorme investering voor hedendaagse kunstverzamelaars.
De schilderijen van Loes van Delft combineren een onschuldige eigenzinnigheid met een brutaal cartoongevoel. De grenzen tussen fijne penseelstreken en commercie vervagen en de personages zijn vertederend, charmant en verbazingwekkend levendig. Door de jaren heen ontwikkelde Loes haar zeer herkenbare karakter dat zij ‘Pjipje’ noemt.
De jonge bekroonde kunstenaar verovert de kunstwereld. Haar schilderijen worden getoond in verschillende tentoonstellingen over de hele wereld. Ze is vertegenwoordigd in Amsterdam, Barcelona en Taiwan.
Het lijkt erop dat Loes de vonk heeft die veel kunstzielen raakt. Playboy NL magazine heeft uitgebreid aandacht besteed aan haar werk. Ze mengt zich onder de beroemdheden in Nederland en verovert de wereld van Londen tot Miami, Johannesburg tot Taipei.
Loes studeerde af aan de St Lucas Kunstacademie, juni 2012. Tijdens haar studie liep ze stage bij creatief team Supperclub in Amsterdam waar ze in januari 2011 haar eerste solotentoonstelling had.
Begin 2021 verzamelde het Chinese Deji Art Museum alle originele kunstwerken van Van Delft.

NIEUWSBRIEF

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]