artdistrict

Inloggen
Roderik van Schaardenburg

Toont alle 4 resultaten

Biografie

“Als je kunt kiezen tussen kunstenaar zijn of een ander beroep uitoefenen, dan kun je beter het laatste kiezen want een echte kunstenaar weet in zijn hart dat hij eigenlijk geen keuze heeft.”

 

De vele reizen die Roderik heeft gemaakt en de mensen die hij heeft ontmoet zijn een blijvende inspiratiebron voor zijn werk als kunstenaar.

Van kinds af aan observeerde hij de wereld en de mensen om zich heen, en al op zeer jonge leeftijd bekwaamde hij zich in tekenen en schilderen, maar koos uiteindelijk toch voor een business opleiding in de US en Spanje. Tijdens zijn studies is hij altijd blijven schilderen om zijn talent verder te ontwikkelen, en maakte hij portretten van mensen en dieren.

Nadat hij zes jaar over de wereld gereisd had voor zijn werk besloot hij toe te geven aan zijn roeping en zich volledig op zijn schildertalent te concentreren en keerde terug naar Nederland. Hij heeft leden van de koninklijke familie en parlementsleden geschilderd en inmiddels strekt zijn cliënteel zich uit van Amsterdam tot Genève en van New York tot Madrid.

Roderik is bekend om zijn realistische portretten, losse penseelstreken en uitgebalanceerde kleuren. Olieverf heeft zijn voorkeur, geschilderd op linnen of paneel.

nl_NLDutch
× Kan ik je helpen?