artdistrict

Inloggen
Ananda Nahu

Resultaat 1–12 van de 19 resultaten wordt getoond

Biografie

Ananda’s werk probeert regionale esthetiek en regionale ikonen te verweven met de esthetiek en ikonen van de hedendaagse, dominante Amerikaanse en Westerse cultuur.

Ze zoekt grafische stijlen en ikonen uit de Braziliaanse, Jamaicaanse, Afrikaanse en Noord-Amerikaanse zwarte muziek én van verschillende periodes, vooral de jaren zeventig.

Haar stijl is een mix tussen grafische en psychedelische elementen met street-art invloeden. De basis van haar schilderijen is een stempeltechniek, die bekend is van de Franse, stedelijke manifestaties uit de vorige eeuw.

Ananda Lustoza Nahu is geboren in Juazeiro, in het binnenland van Bahia en groeide op in Petrolina, Pernambuco (Brazilië). Die twee plaatsen worden gescheiden door de São Francisco rivier, maar hebben beiden Siameesachtige karakteristieken, typisch voor het Noord-oosten van het land. Helaas is deze prachtige, woestijnachtige regio niet alleen een scenario voor tropische taferelen vol kleur en cultuur. Dit gebied staat ook bekend als één van de armste gedeeltes van Brazilië.

Deze diepe Braziliaanse wortels en de mensen, die geen eerlijke kans hebben in de maatschappij, zijn de grootste inspiratie bronnen voor Ananda’s beeldende werken.

Opleiding: Ananda’s moeder is architect en van kinds af aan had ze beschikking over professionele materialen om haar beeldend werk te kunnen maken. Naast dit alles verzamelde haar oma altijd al stukjes stof die een bijdrage leverden aan haar collages.

Op een latere leeftijd volgde zij een opleiding lithografieën. Dit werd begeleid door William A. en de afdelingen Grafisch Vormgeven en Plastiek, beiden gevestigd op de kunstacademie in Salvador, Bahia.

nl_NLDutch
× Kan ik je helpen?